Street food-vagnen – Ett lyckat koncept

Musiken dunkade när vårsolen värmde på Slottet och Synkopen samtidigt som Måltidsservice food truck delade ut mat tillagad på plats till hungriga elever på skolorna. Eleverna fick prova på denna typ av ”Street food” genom att äta thaimat från en box, ute på skolgården och i det gröna. Dagens lunch var wok med kyckling, nudlar, spännande såser och kryddor.

– Eleverna jublade och sa att vi borde göra detta oftare: äta utomhus, ha cool musik och att sitta i solen och äta. Allt smakade liksom annorlunda när man kan äta ute med god mat. Dagen får 5 wokpannor av 5 möjliga, säger Lotta Hejdesten, rektor på Synkopen. Alla tillfrågade och mätta barn instämmer med detta betyg.

Street food är ett populärt koncept att äta världen över – lättillgängligt och väldigt gott.

– Vi ville prova något nytt med eleverna och se hur det fungerar med street food, samtidigt som vi ville öka samarbetet mellan vår verksamhet och skolorna. Vi har också ett nära och bra samarbete med våra leverantörer Santa Maria och Atria Lithells, som har varit fantastiska med att hjälpa oss att genomföra detta med skolorna. Det blev en väldigt lyckad dag med strålande väder, god mat och musiken hördes över hela skolgården – en ren fest, säger Lidija Marjanovic, köksområdeschef på Måltidsservice.